fbpx

Şaorma

Dintr-un kilogram de piept de pui ies cam şase porţii. Pentru sos, folosim: o jumătate de pahar de ulei, câteva linguri de zeamă de lămâie, o liguriţă de coajă de lămâie rasă, câteva linguri de oţet, o lingură mare de bulion, un pahar de iaurt gras şi câteva linguri de condimente pentru şaorma: piper alb, piper negru, boia de ardei, coriandru, chimion, cardamom, scorţişoară. Tăiată fâşii subţiri, carnea de pui e lăsată să stea în sos, la frigider, până a doua zi.
Punem apoi carnea cu sos într-o tigaie, fără ulei. Fierbem la foc mijlociu, cam o oră, până scade sosul
Înăuntrul lipiei intră carne în proporţie de 80 la sută, o lingură de maioneză cu usturoi, câteva felii de castravete murat şi câţiva cartofi prăjiţi. Împăturite, şaormele sunt puse iar în tigaie, la foc mic, şi unse cu ou bătut şi condimente.
Pofta buna!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>