fbpx

Turte rapide

500 g faina 00

125 g untura sau ulei masline

170 g apa la temperatura camerei

15 g sare

1,5 lingurițe bicarbonat

Se amesteca faina cu sarea și bicarbonatul apoi se adauga grăsimea si apa, câte puțină. Se transfera pe o suprafața de lucru și se frământa pana se omogenizează. Se formează un sul care se învelește in folie alimentara și se lasă la odihnit 30 minute. Tăiați aluatul in șase părți egale, modelați bile și lăsați-le acoperite încă 30 minute. Formați cu un sucitorul, după timpul de odihna, turte de 2-3 milimetri grosime. Coaceti turtele 2-3 minute pe fiecare parte intr-o tigaie cu fundul gros, rotindu-le pentru o coacere uniformă.

Se pot păstra intr-o punga ermetica 2-3 zile

Pofta buna!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>