Se decongelează creveții nedecorticati la temperatura frigiderului (preferabil peste noapte). Se spala și se îndepărtează capetele care, la rândul lor se curată de intestine.
Asezonarea se face prin amestecarea de sare, piper, puțin bicarbonat de sodiu, usturoi pudra și amidon de cartofi, compoziție care se presară peste creveți și se dau la rece.
Capetele de la creveți se trag in ulei de măsline in tigaie pana se înroșesc apoi peste se pune usturoi, ceapa verde, apio sau țelina, ghimbir, sare și piper și se stinge cu puțin coniac. Se adauga puțin vin apoi un pahar de apa și se lasă sa fiarbă 15 minute. După fierbere se adauga 50g de unt și se lasă 5 minute sa se împrietenească strivind cu o lingura compoziția pentru a lasa cât mai mult din lichide. Se scoate de pe foc și se transfera lichidul intr-un bol.
Se coc crevetii pana devin de culoare roșie – opacă apoi se pun sa îmbăieze in sosul mai sus obținut. După 10 minute se servesc cu pâine prăjită și lămâie. Merge și niște pătrunjel proaspăt tocat… 🙂
Pofta buna!
Comentarii recente