fbpx

Bacon afumat

Ingrediente
• 1 kg (2,2 lire) spată de porc sau blat de fund (grosime mai mică de 3 inch), cântărită după tăiere
• 25 ml (2 linguri) sirop de artar
• 3 grame (0,1 uncii) sare roz #1
• 15 ml (1 lingura) sare Kosher
• 15 ml (1 lingura) zahar brun

Instrucțiuni

 1. Pune carnea de porc pe o farfurie și injectează sirop de arțar în placa de porc.
 2. Amestecați sarea roz, sarea Kosher și zahărul brun.
 3. Frecați amestecul de sare peste suprafață.
 4. Pune carnea de porc într-o pungă sigilabilă. Răzuiți cât mai mult din materialul care a căzut pe placă în pungă. Sigilați punga.
 5. Pune punga la frigider și lasă-o să se întărească 10 zile, întorcând punga în fiecare zi sau două.
 6. Clătiți carnea de porc sub jet de apă și apoi înmuiați în apă rece timp de 1 oră, schimbând apa o dată.
 7. Uscați carnea de porc cu prosoape de hârtie și puneți-o la frigider, descoperită, peste noapte pentru a obține o suprafață uscată.
 8. Pune carnea de porc într-un cuptor de 180 F sau într-un afumător și gătește până când temperatura internă este între 130 și 140 F.
 9. Lăsați carnea de porc să se răcească și puneți-o la frigider, acoperită, peste noapte.
 10. Tăiați și congelați orice slănină care nu va fi folosită în următoarea săptămână.
  https://www.youtube.com/watch?v=1Ep7r23bO-g

Pentru a face slănină uscată, trebuie să înțelegeți procesul de întărire. Se face un amestec de sare, sare de curat și un îndulcitor.
Sarea trage umezeala din carne.
Sarea de întărire este un amestec de sare și nitrit de sodiu care conferă slănii aroma sa întărită și culoarea roșie. De asemenea, inhibă creșterea bacteriilor. Baconul este gătit la temperaturi scăzute și se întărește pentru o perioadă lungă de timp. Fără sărurile de întărire, carnea se poate strica. Sarea de întărire folosită de obicei se numește Prague Powder #1, Instacure #1 sau multe alte nume. Oricum s-ar numi, sunteți în căutarea unui produs care să conțină 93,75% sare și 6,25% nitrit de sodiu.
Este important să nu folosiți prea multă sare de întărire, deoarece excesul de nitrit de sodiu este rău pentru dvs. Este important să nu folosiți prea puțin, altfel carnea de porc se poate strica în timpul afumării.
Puteți cumpăra o friptură de porc dezosată sau de umăr, dezlegați-l și folosiți placa pentru a face slănină. Am găsit un fund întreg și a trebuit să-l jupuiesc și să-l dezosez. L-am tăiat în 3 plăci care trebuie să fie sub 3 inci grosime.
Am făcut fiecare piesă individual.
Am început prin a cântări o placă. Pentru fiecare kilogram de carne de porc se pune pe o farfurie. Am injectat 25 ml de sirop de arțar în carnea de porc cu un injector de seringă. Dacă lucrați cu kilograme, doriți să injectați 2 lingurițe de sirop de arțar pentru fiecare kilogram de carne de porc.
Apoi, pentru fiecare kilogram de carne de porc am amestecat:
• 3 grame (2 ml) pulbere Praga #1
• 15 ml zahar brun
• 15 ml sare Kosher
Am frecat acel amestec pe suprafața cărnii de porc. Am pus carnea de porc într-un sac de vid și am băgat cât mai mult material care a căzut pe farfurie în pungă. Am sigilat capătul pungii cu aspirarea aerului.
Am repetat asta cu celelalte două plăci.
Trebuie să puneți slănina la frigider pentru a se vindeca. Pentru fiecare centimetru din partea cea mai groasă a cărnii de porc, pune baconul la frigider timp de 3 zile plus încă o zi. Plăcile mele aveau o grosime de 3 inchi, așa că le-am pus la frigider timp de 10 zile (3 inci ori de 3 zile plus o zi). Le-am întors și am frecat cura în carne.
Am clătit carnea sub jet de apă și apoi am înmuiat-o în apă rece timp de o oră, schimbând apa o dată. Am uscat carnea de porc cu prosoape de hârtie și apoi am pus-o la frigider, descoperită, peste noapte pentru a lăsa suprafața să se usuce. Suprafața cărnii de porc trebuie să fie uscată și lipicioasă pentru a obține un gust bun de afumat.
Mi-am preîncălzit afumătorul la 180 F și am afumat carnea de porc până când temperatura internă a cărnii de porc a fost între 130 și 140 F. Acest lucru se poate face într-un cuptor de 180 F, dar baconul nu va avea gustul de fum. Am lasat-o sa se raceasca si am acoperit-o la frigider peste noapte pentru a lasa fumul sa patrunda.

Tag-uri:  

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>