fbpx

Bacon


Ingredienta:
5 litri Apă
16 grame Prague Pudră #1
100 grame sare
50 de grame de zahăr brun
20 boabe de piper
½ linguriță fulgi de ardei roșu
Umăr de porc dezosat

Metodă:
Aduceți apa să se încălzească, adăugați condimente și amestecați bine pentru a se dizolva. Lasam saramura sa se raceasca in frigider.

Puteți injecta sirop de arțar sau saramură pe tot spatele de porc. Puteți folosi un amestec uscat pentru a freca pulpa de porc (Opțional)
Lăsați in saramură timp de 10 zile, apoi îndepărtați carnea de porc din saramură și se șterge de lichid. Se lasa la frigider peste noapte neacoperit pentru a se usuca bucata de carne pentru afumat.

Afumați la 200 de grade F pentru a ajunge la temperatura interna a cărnii de 145 de grade F. Se lasă la zvantat peste noapte apoi se feliază și videaza.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>