Aveti nevoie de :
• 2 cups ( 280 gr ) faina alba
• 4 oua medii
• 2 lingurite sare
• 1/3 cup ( 80ml ) lapte
Se prepara astfel:
• bateti ouale cu o furculita cat sa spargeti galbenusurile apoi adaugati sarea
• peste oua adaugatui apoi laptele si amestecati cu un tel ingredientele
• peste partea lichida a retetei adaugati faina amestecand energic pana aluatul devine omogen
• aluatul de spaetzle e unul moale, dar daca vi se pare totusi prea lichid mai adaugati 20-30 gr faina ( nu prea multa caci apoi galustele vor fi foarte tari )

• pregatiti o oala mare plina cu apa care clocoteste si apoi puneti peste oala “razatoarea” de spaetzle, turnand aluatul peste ea ( urmariti video de mai sus )

• lasati unul- doua minute sa fiarba galuscutele si cand se ridica la supragata le scoateti cu o sita sau o paleta intr-un vas

• puteti pune peste ele si 1 lingura de unt astfel incat sa nu se lipeasca intre ele, insa eu va recomand sa faceti galscutele ori fix inainte sa serviti mancarea, ori sa aveti sos suficient la mancare si sa le puneti in tocanita
• reteta de mai sus este pentru o garnitura pentru 4 persoane ( sau 3 foarte flamande )
Sunt minunate.
In weekend revin cu o reteta de paprikas de vita ce merge perfect cu spaetzle.







Comentarii recente