- o bucata de 400-500 de grame de muschi de vita, mai aducem pe blatul de lucru:
- cateva fileuri de ansoa marinate sau anchois, (optional, dar cu ansoa biftecul va fi la superlativ)
- 1 lingura de sos worcester
- 1 lingurita de sos tabasco rosu
- 1 lingurita de ulei de masline
- 1 lingura de cognac
- 1 lingura de mustar
- jumatate de lingurita de piper alb (eu presar si piper mozaic proaspat macinat)
- sare, teroretic o lingurita, practic dupa gust
- pe platoul de servire trebuie sa fie prezenti:
- 2-3 castraveti murati, taiati marunt
- 2-3 fire de ceapa verde taiata fin
- galbenusurile de la 2 oua, ouate maine daca se poate 🙂
- 2 linguri de capere (daca se poate in sare, nu in otet)
- felii de paine prajita
- unt
Metoda
- am tocat muschiul de vita din satar
- intr-un castron, am amestecat bine carnea cu ingredientele din prima sectiune
- am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pentru 30 de minute, sa se infrateasca aromele
- am pregatit componentele de la sectiunea a doua
- am facut doua “chiftele” mari, in mijloc am parcat cate un galbenus de ou
- am reunit totul pe un platou si am chemat lumea la masa. De un Cabernet Sauvignon ce ziceti?
Sa aveti pofta!
Comentarii recente