fbpx

Biftec tartar

  • o bucata de 400-500 de grame de muschi de vita, mai aducem pe blatul de lucru:
  • cateva fileuri de ansoa marinate sau anchois, (optional, dar cu ansoa biftecul va fi la superlativ)
  • 1 lingura de sos worcester
  • 1 lingurita de sos tabasco rosu
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 1 lingura de cognac
  • 1 lingura de mustar
  • jumatate de lingurita de piper alb (eu presar si piper mozaic proaspat macinat)
  • sare, teroretic o lingurita, practic dupa gust
  • pe platoul de servire trebuie sa fie prezenti:
  • 2-3 castraveti murati, taiati marunt
  • 2-3 fire de ceapa verde taiata fin
  • galbenusurile de la 2 oua, ouate maine daca se poate 🙂
  • 2 linguri de capere (daca se poate in sare, nu in otet)
  • felii de paine prajita
  • unt

Metoda 

  • am tocat muschiul de vita din satar
  • intr-un castron, am amestecat bine carnea cu ingredientele din prima sectiune
  • am acoperit cu o folie si l-am dat la rece pentru 30 de minute, sa se infrateasca aromele
  • am pregatit componentele de la sectiunea a doua
  • am facut doua “chiftele” mari, in mijloc am parcat cate un galbenus de ou
  • am reunit totul pe un platou si am chemat lumea la masa. De un Cabernet Sauvignon ce ziceti?

Sa aveti pofta!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>