fbpx

Piept de vita – brisket

Ingrediente

  • 2 kg de brisket
  • O lingură de ulei de măsline

Pentru mixul de condimente

  • 1 lingură de zahăr brun
  • 2 lingurițe de boia dulce
  • 1 linguriță de usturoi granulat
  • 1 linguriță de ceapă granulată
  • 1 jumătate de linguriță de chimen
  • 3 sferturi de linguriță de muștar granulat
  • 1 linguriță de sare
  • o jumătate de linguriță de piper negru măcinat

Pentru sosul barbeque

  • 2 căței de usturoi pisați
  • 125 ml de oțet de mere
  • 375 ml de ketchup
  • 110 g de zahăr brun
  • 2 lingurițe de piper negru măcinat
  • 2 lingurițe de ceapă granulată
  • 2 lingurițe de muștar granulat
  • 1 linguriță de piper cayenne
  • 1 lingură se sos Worchestershire

Mod de lucru

Înainte de toate, este bine să faci mixul de condimente: zahăr brun, boia dulce, usturoi granulat, ceapă granulată, chimen, muștar granulat, sare, piper negru măcinat. Le amesteci temeinic pentru a forma o pastă cu care ungi bine bucata de carne pe toate părțile.

Lasă carnea deoparte și fă un alt amestec din oțet de mere, ketchup, sos Worchestershire, piper cayenne, zahăr brun, piper negru măcinat, ceapă granulată, usturoi granulat. Toarnă sosul obținut în slow cooker și lasă-l să scadă, timp în care frige carnea într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, pe ambele părți, pentru a carameliza amestecul de la suprafață. Se va forma o crustă. Plasează apoi brisket-ul în slow cooker. După câteva secunde, întoarce-l, pentru a „lua” sos pe ambele părți.

După 8-10 ore, friptura este gata. O poți servi alături de salată de paste sau de porumb la aburi. Poftă bună!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>