fbpx

Pizza Vito Iacopelli

Poolish

300 ml apa

300 g faina

5 g miere

6 g drojdie proaspata

1 ora temperatura camerei apoi 16-24 ore la frigider

Aluatul principal

Poolish adus la temperatura cca 20min

400 g apa

700 g faina

25 g sare

10 g ulei masline

Se omogenizeaza poolish cu apa apoi sarea si faina. Se mixeaza 5 minute apoi se adauga uleiul si se continua 10 minute. Se scoate si se impacheteaza coca. Se acopera si se lasa la odihnit 20 minute. Se impacheteaza din nou apoi se pune la rece pentru 16-24 ore apoi se scoate si se lasa 20 minute la temperatura camerei. Se lucreaza palinele pastrand exteriorul intact. Se lasa 1-2 ore la temperatura camerei in functie de cat de cald este sau la frigider. Se scoate cu 1 – 2 ore inainte de a fi folosita

Tag-uri:  

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>