Ramen
Ingrediente:
- 2 kg de oase de vita cu măduva
- 1 kg de rasol de vita sau pulpa
- 2-3 morcovi
- 1/4 bucata țelina rădăcina
- 1 ardei capia roșu
- 3 cartofi
- 1 ceapa albă cu tot cu coaja
- O căciulile de usturoi
- 4-5 cm ghimbir
- 2-3 frunze de varza chinezeasca/ kale
- 200 g de noodles
- Câteva frunze de coriandru
- 2 buc ceapa verde
- 1 lingura de fulgi de chilli
- 1 lingura five spice
- 2 linguri sos soia
- 1 lingura sos worchestaire
- O mâna de coriandru frunze.
- 6 oua
Spălam bine oasele și carnea de vita, curățăm morcovii, țelina, cartofii și ardeiul gras. Punem intr-o oala de 5-6 l carnea
, jumătate din morcovi, țelina, jumătate din usturoi, jumătate din ghimbir, cartofii, ardeiul gras, sare și apa rece, oala plină.
Le punem la fiert la început pana da primul clocot la foc mare, apoi reducem focul, ca sa obținem o supa clară. Luam spuma de oricâte ori este nevoie.
Când carnea a fiert și a extras tot gustul , o oprim din fiert și o strecuram. Lasam la răcit, pentru a putea degresa cât mai bine supa.
După ce am degresat supa, o punem din nou la fiert la foc domol cu Ghimbirul, condimentul five spice și usturoiul rămas, sosul de soia, sosul worchestaire.
In timp ce supa fierbe “a doua oară” pregătim legumele, tăiem Julien varza și morcovii, ceapa verde felii in diagonala și rupem fasii din rasolul fiert, tocam și coriandrul.
Fierbem ouăle astfel: când apa a început sa fiarbă punem ouăle și le fierbem exact 6 minute după care le punem in apa rece pentru a le opri din gătire, le curățăm de coaja și le tăiem in doua.
Punem o oala cu apa la fiert, adăugăm noodles și fierbem aproximativ 4 minute sau după indicațiile de pe pachet, strecuram și ii lăsam acoperiți.
Intr-un bol punem legumele, carnea, tăițeii, fulgii de chilli după gust.
Dupa ce am pus toate ingredientele, strecuram supa din nou si o turnam peste.
Mai punem deasupra câteva legume și oul fiert taiat in jumătate. Spor la treaba si pofta buna
Comentarii recente