3 kg rapane curățate
200 ml oțet
1 lamaie
1 lingura bicarbonat
2 rosii
1 ardei gras
1 ardei iute
1 căpățâna usturoi
2 cepe
2 tije apio
1 legătura pătrunjel
1 lingura sos soia, sriracha, teriaky
Sare, pier, ulei masline, dafin
Rapanele curățate se lasă in apa cu bicarbonat timp de 30 minute. Se spala apoi se pun la fiert la foc mic in apa clocotită in care am adăugat piper, dafin, chilli, zahar și 150 ml de oțet, timp de 30 minute.
Se scurg rapanele și se face o marinată cu: lamaie, oțet, sosurile, cozile de la pătrunjel, ulei de masline și ardeiul tăiat cuburi. Se lasă la rece 1 ora. Se taie rapanele felii subțiri sau se lasă întregi, după preferințe.
In ceaun se pune usturoiul, ceapa, apio la doc iute, se stinge cu vin, se pun sosuri după preferința, apoi se adauga roșiile și puțin zahar sa corecteze aciditatea. Se fierb câteva minute apoi se adauga rapanele cu marinata și se lasă la pătruns 10 minute, înăbușit. Se pune 100 g unt și pătrunjelul, sare piper, chilli.
Pofta buna!
Comentarii recente