Materiale:
1 cană de apă
1 pahar cu apa Lapte
2 linguri de otet
1 lingura de sare
5 căni de făină
Bicarbonat de sodiu fără drojdie
Compoziția interna:
300 g carne tocată
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru
3,4 linguri de ulei
200 g unt
Peste:
2 galbenusuri de ou
1 lingura de lapte
Fabricare:
Să luăm celelalte ingrediente, cu excepția făinii, în bolul de frământat, le batem și adăugăm făină puțin câte puțin, să pregătim un aluat care să nu se lipească de mâna moale, să-l odihnim 20 de minute.
Pentru umplutura, prajim carnea tocata pana isi elibereaza apa, adaugam sare si piper, o luam de pe aragaz si o dam deoparte la racit.
Aluatul odihnit il framantam 1,2 minute si il impartim in 2 bucati egale si il întindem cat putem si il lăsam deoparte, apoi întindem cealalta bucata si turnam pe ea unt topit, apoi acoperim cu cealalta bucata pe care am deschis-o pe ea, se face o rulada, se acopera si se lasa la frigider 15 minute, apoi se taie bucatele egale si se aplatizeaza si se umplu cu umplutura. Sa adauga in tava de copt, ungem cu amestecul de ou-lapte și peste presărați semințele de mac și gătiți-l într-un cuptor preîncălzit la 190° cu susul în jos până când devine maro ca o rodie.
Comentarii recente