fbpx

Ghebe in otet

Print Recipe
Ghebe in otet
Ghebe la otet
Categorie Salate
Bucatarie Romaneasca
Servings
portii
Ingredients
Categorie Salate
Bucatarie Romaneasca
Servings
portii
Ingredients
Instructions
  1. Otetul se pune la fiert cu sarea, zaharul si condimentele. Ardeii se taie sferuri apoi se trec prin compozitia de otet pana se inmoaie usor. Conopida se rupe buchetele mici si se opareste in otet. Ardeii si conopida se pun in vase mari, acoperite, la racit. Ardeii se scot si taie fasii subtiri. Ghebele se spala, se curata si se fierb 5-6 minute in apa cu sare. Se pun la scurs apoi se amesteca cu o cana de otet preparat cu condimente. Se amesteca ghebele cu conopida si ardeii apoi se pun in borcane impreuna cu hrean taiat. Se pot adauga si boabe de strugure care in prealabil au fost trecute si ele prin otet. Se completeaza cu otet fierbinte. Cu un cutit cu lama lunga se scoate aerul din borcane lasand zema sa patrunda printre ghebe. Se completeaza cu otet se pun capacele apoi se lasa la racit pana a doua zi acoperite. Pofta buna!
Recipe Notes

La 10 kg ghebe se folosesc doua borcane de 6kg si un borcan de 1.5Kg

Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>