Servings |
portii
|
Ingredients
- 10 kilograme ghebe
- 2 kilograme conopida
- 4 kilograme gogosari
- 1 legatura hrean
- 2 litri otet
- 4 linguri sare
- 1 cana zahar
- 2 linguri boabe piper
- 4 linguri boabe mustar
- 6 frunze dafin
Ingredients
|
|
Instructions
- Otetul se pune la fiert cu sarea, zaharul si condimentele. Ardeii se taie sferuri apoi se trec prin compozitia de otet pana se inmoaie usor. Conopida se rupe buchetele mici si se opareste in otet. Ardeii si conopida se pun in vase mari, acoperite, la racit. Ardeii se scot si taie fasii subtiri. Ghebele se spala, se curata si se fierb 5-6 minute in apa cu sare. Se pun la scurs apoi se amesteca cu o cana de otet preparat cu condimente. Se amesteca ghebele cu conopida si ardeii apoi se pun in borcane impreuna cu hrean taiat. Se pot adauga si boabe de strugure care in prealabil au fost trecute si ele prin otet. Se completeaza cu otet fierbinte. Cu un cutit cu lama lunga se scoate aerul din borcane lasand zema sa patrunda printre ghebe. Se completeaza cu otet se pun capacele apoi se lasa la racit pana a doua zi acoperite. Pofta buna!
Recipe Notes
La 10 kg ghebe se folosesc doua borcane de 6kg si un borcan de 1.5Kg
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe
Comentarii recente