fbpx

Inghetata

Print Recipe
Inghetata
Inghetata "de casa" delicioasa
Categorie Desert
Bucatarie Internationala
Prep Time 30 minute
Passive Time 3 ore
Servings
persoane
Ingredients
Categorie Desert
Bucatarie Internationala
Prep Time 30 minute
Passive Time 3 ore
Servings
persoane
Ingredients
Instructions
  1. Amestecați toate ingredientele cu un blender, până la omogenizare/până se dizolvă zahărul. Puneți amestecul într-o oală sau un bol metalic pe care-l așezați cu fundul într-o oală cu apă caldă, așezată la rândul ei pe foc mic. Amestecați mereu în bol, timp de 20-22 de minute. Nu lăsați apa din oală să dea în clocot, ridicați bolul din ea când începe să fac asta și puneți în oală puțină apă rece. Dacă aveți un termometru, luați temperatura compoziției. Când ajunge la 72-74 grade Celsius, puneți bolul cu fundul într-un vas cu apă și multă gheață. E important șocul termic pentru a realiza pasteurizarea corectă. De acum sunteți în siguranță și aveți baza perfectă pentru o mulțime de sortimente de înghețată. Dacă lăsați baza la rece de pe o zi pe alta va fi chiar mai bună, are nevoie de un timp de maturare și, în plus, înghețata voastră va fi gata mult mai repede dacă porniți de la o bază răcită la 3-4 grade Celsius.
  2. Am folosit o ciocolată ieftină (dar ciocolată) cu 55% cacao. Raportul dintre bază și ciocolată a fost de 60/40, adică la 100 de grame de amestec am pus 60 de grame de bază galbenă conform instructiunilor de mai sus și 40 de grame de ciocolată topită.
  3. Am topit ciocolata pe foc mic (pe baie de aburi e metoda sigură, dacă ai o oală cu fund dublu și știi să reglezi temperatura, poți să o topești direct pe foc). Am pus ciocolata și baza în vasul blenderului si am mixat pana la omogenizare. Am turnat amestecul în cuva mașinii de făcut înghețată.
  4. Pofta buna!
Recipe Notes

- Dacă zahărul vi se pare prea mult, puteți să renunțați la 50 de grame, punând în loc aceeași cantitate de gălbenuș

Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>