Ingrediente:
• faina integrala de secara – 135 g
• cacao – 20 g
• lapte – 100 ml
• galbenus de ou – 1 buc.
• zahar – 50 g
• unt – 60 g
• esenta de portocale – 1 lingurita
• ghimbir macinat – ½ lingurita
• nucsoara rasa – ½ lingurita
• praf de copt – 1 lingurita
• un praf de sare
Mod de preparare:
• amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, ghimbirul si nucsoara, zaharul, cacao si un praf de sare
• topiti untul si amestecati-l separat cu laptele, galbenusul de ou si esenta de portocale
• adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm
• daca mai este nevoie, puteti sa mai presarati deasupra putina faina, pentru a framanta mai usor
• puneti aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului
• setati aparatul pe pozitia 2, pentru biscuiti mari, si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt
• coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-10 minute
• cand se racesc, se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Comentarii recente